Psycho-educatie / PGB / PTSS

Met mijn uitgebreide ervaring in het werken met kinderen en (jong)volwassenen, heb ik mijn expertise kunnen omzetten in een professionele SKJ-registratie.
Mijn praktijk heeft ook succesvol cliënten met trauma/PTSS kunnen helpen.

Als geregistreerde therapeut BCZ® en S.K.J. Jeugd- en gezinsprofessional bied ik hoogwaardige lichaamsgerichte psychosociale zorg aan in mijn praktijk.
Mijn benadering omvat PaardenKracht, psychomotorische begeleiding en speelse sociale vaardigheidstraining, specifiek gericht op kinderen en (jong)volwassenen.
Door middel van psychomotorische begeleiding leren kinderen en (jong)volwassenen spelenderwijs meer over hun diagnose, waardoor ze inzicht krijgen in hun mogelijkheden en beperkingen. Bovendien bied ik diverse gedragsstrategieën aan, zodat zij hun diagnose kunnen accepteren en meer controle over hun leven kunnen krijgen. Het doel van psychomotorische begeleiding is het verbinden van lichaam (waarneming/gevoel), mentale processen (gedachten) en gedrag. Ervaring en oefening staan hierbij centraal.

Mijn aanpak omvat diverse activiteiten, zoals educatieve en/of rollenspellen en werken met PaardenKracht. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan de sociale en emotionele ontwikkeling, waarbij cliënten leren emoties te herkennen, ermee om te gaan en ze te uiten.

Psychomotorische begeleiding en sociale vaardigheidstraining worden op maat aangeboden en kunnen zowel individueel als in een systemische context worden toegepast.

Een vraag of wil je een afspraak maken?