Reacties

Weerbaarheid

“Hoi Carin, zoals we geoefend hebben in onze laatste sessie, heb ik geleerde na een week al in de praktijk kunnen uitvoeren. Mijn collega’s waren zoals vaker weer dingen over mijn rug tegen elkaar aan het vertellen. Een collega waar ik het goed mee kan vinden, gaf me hier een tip over.
Tijdens een geschikt moment heb ik mijn collega’s apart van elkaar aangesproken op hun gedrag. Netjes maar kordaat en super zelfverzekerd stond ik daar mijn verhaal te vertellen. Daar schrokken ze van, hadden niet in de gaten dat ik mentaal al weer heel sterk ben. Kortom het is al enkele weken rustig en de sfeer is al stukken verbeterd.
Dank je wel van een ex- gestreste werkneemster… ”

Geschreven door V (cliënt)

“Samen met een paar anderen heb ik vanuit de dagbesteding mogen deelnemen aan een les paardencoaching. Toen we daar aankwamen hebben we eerst rustig koffie gedronken en uitleg gekregen over wat we precies gingen doen. Daarna kregen we allemaal een wit T-shirt. Op de voorkant moest je sterke kanten/kwaliteiten van jezelf schrijven en op de achterkant scheven anderen iets voor je. Het was mooi om te zien dat iedereen wel iets positiefs over elkaar kon schrijven,
Nadat de T-shirts volgeschreven stonden konden we aan de slag gaan met de paarden. Onze groep werd in 2en gedeeld. De ene helft ging met een kleine rustige pony werken en de andere groep, waar ik in zat, met een wat grotere drukke pony werken. We hebben ons allemaal om de beurt voorgesteld aan de pony en aan de groep. Het was leuk om te zien hoe degene die eerst bang waren toch naast de pony durfde te staan. De pony weerspiegelde ook daadwerkelijk het gedrag van degene die naast hem stond. Toen ik met de pony door de bak aan het lopen was, was hij een beetje gespannen, omdat ik dat ook was. Ik had al een aantal jaren geen paard meer vastgehouden, dat voelde in het begin toch een beetje gek. Toen ik zelf mijn rust vond, werd de pony zelf ook meteen rustiger.

Na de eerste helft hebben we een heerlijke, uitgebreide lunch gekregen, voordat we weer verder gingen met de paarden.

De tweede helft was een groepsactiviteit. We gingen eerst in tweetallen hindernissen en opdrachten voor de pony maken, die hij vervolgens uit moest voeren. Het was de opdracht om de pony te begeleiden met de hele groep zonder hem mee te trekken of duwen met een touw. Uiteindelijk lukte ons dit ook en  hebben we nog even staan knuffelen en foto’s maken met de pony. Het was een geslaagde dag “.

Paardencoaching

Carin, ik had je met passie erover horen vertellen en ik dacht “baad het niet, schaadt het niet”.

Enkele jaren geleden heb ik mijn ouders verloren en nog steeds had ik last van een intens verdriet. Het maakte dat ik het leven als zwaar ervaarde.
Nadat ik met Gerben kennis had gemaakt, gingen we aan de slag. Een plek waar het gevoel goed was en een plek met het verdriet van mijn ouders.

Je begeleidde me op een prettige manier door de opdracht heen, waardoor het intense verdriet een plek kreeg.
Nu enkele weken later voel ik wel het gemis, maar het gevoel is nu oké, het gevoel heeft een plek gekregen. Ik kan weer genieten van de mooie dingen om me heen, dingen die de laatste jaren niet meer zag.
Gerben en Carin dank jullie wel, nu begrijp ik ook de eerlijke passie in je verhalen……..

“Hallo Carin, wat was het een schot in de roos. Ik krijg niks anders te horen dan complimenten voor het schitterende idee om met de afdeling voor paardencoaching te gaan. Unaniem zijn ze enthousiast voor zover ik mijn collega’s gesproken heb. Ik vond het best wel spannend omdat ik geen idee had hoe mijn collega’s het zouden ervaren, maar net als ik dat was, zijn ook zij enthousiast. Het is inmiddels woensdag en nog steeds zie ik hier en daar weer een terugblik door middel van de foto’s. In een woord: super! Het kan niet anders dan dat het voor jou ook een goed moment geweest moet zijn. met een hartelijke groet …”

Dis-balans energie

“Geweldig hoe Carin in heel korte tijd inzicht verschafte in de dis-balans in mijn energie nu ik dit weet kan ik hier veel mee en sta ik na 24 uur al veel beter in mijn energie!”

Carin, loslaten was “een dingetje van mij”, het loslaten van mijn zonen die al voorbij de puberperiode zijn!

Gerben heeft me geleerd, dat als ik de touwtjes strak hou, ik heel hard mijn best moet doen.
Laat ik het touwtje los, creëer ik mijn eigen ruimte en heb ik toch nog tijd genoeg, waar nodig, om in te grijpen en bij te sturen. Alhoewel dit laatste steeds minder gebeurt.

Dankje wel Gerben, ook namens mijn (semi) volwassen zonen!!

Wil je nog meer reacties op mijn blog lezen?  Klik hier….

Een vraag of wil je een afspraak maken?