PTSS / Trauma

Paardencoaching voor mensen met trauma en PTSS verlicht klachten is positief confronterend en veelal een mooie ervaring.

Ervaring
Als coach met PaardenKracht heb ik inmiddels jarenlange ervaring in de begeleiding van mensen met trauma en ptss, waarbij de paarden een grote rol spelen om de klachten te verlichten. Eén van de belangrijkste effecten die paarden op mensen hebben, is dat ze spanning waarnemen.

Voor de paarden maakt het niet uit om te weten waar het trauma exact mee te maken heeft, als dat al bekend is. Vaak is het een opeenstapeling van spanning door onverwerkte ervaringen en emoties. Bij de paardencoaching hoeft ook niet veel gesproken te worden. Het paard reageert immers op lichaamstaal en -energie. Doordat de reacties van het paard ‘vertaald’ worden, kunnen er inzichten en lichamelijke effecten bij de deelnemer ervaren worden. Dit is exact wat gaat helpen in de verwerking van het trauma of de PTSS , aangezien het een ervaringsgerichte (gevoel) manier van werken is, in tegenstelling tot een cognitieve (praten) manier van begeleiding.

Een vraag of wil je een afspraak maken?