Reacties

Na een hele moeilijke periode op de basisschool met veel pesten en onbegrip dachten we met de brugklas te kunnen starten met een schone lei. In veel opzichten was dit ook het geval, maar toch bleek ook hier dat onze zoon vaak het mikpunt was van pesterij(tjes).
De grote vraag bij ons was dan ook: waarom pikt men hem er toch steeds uit?

Op Facebook zag ik Carins berichtjes over paarden coaching voorbij komen en dacht: dat gaan we proberen!
Onze zoon ging met Carin en Gerben (paard) aan de slag en al heel snel kwam het “probleem” naar voren. Door de onzekerheid van het pesten in het verleden gaf onze zoon met zijn houding en reacties onbewust signalen af die juist pestkoppen oppikken en gebruiken!
Wat een eyeopener!

Carin leerde onze zoon hoe om te gaan met bepaalde situaties en zette Gerben in om hiermee te oefenen.
In totaal waren er maar 3 sessies nodig om hem hierin genoeg zelfvertrouwen te geven.

Nu, bijna een jaar later, staat onze zoon met beiden benen op de grond, laat hij zich niet meer in een hoekje duwen en staat hij z’n mannetje! Hij gaat elke dag fluitend naar school en zijn punten zijn omhoog geschoten. Zijn medeleerlingen hebben de verandering ook opgemerkt want hij wordt er niet meer uitgepikt!

Hadden we dit maar eerder geweten, dat had heel veel ellende, onmacht en verdriet bespaard! Wij kunnen deze coach-sessies dan ook iedereen in zo’n situatie aanraden.
Nogmaals super bedankt! S & L.

Een jongen met zelfmoordplannen.

“Hallo Carin,
In april hebben we jouw leren kennen. Van het ene op het andere moment stond ons leven stil, toen onze zoon Daan van 7 jaar ons vertelde dat hij het leven niet meer zag zitten. Het ooit zo vrolijke mannetje was totaal veranderd in een hele andere jongen, negatief over zichzelf en geen zelfvertrouwen meer.
Thuis heeft ie dit lang verborgen kunnen houden maar op school was ‘t al geruime tijd merkbaar.
Vanuit school zijn er verschillende gesprekken geweest en werd ons geadviseerd om hulp in te schakelen wat we ook gedaan hebben.

Maar…..op die hulp wachten we nog steeds…!!!

Door de bureaucratie schijnt het allemaal zo lang te moeten duren, maar als je de hulp hard nodig hebt wil je z.s.m hulp krijgen. Gelukkig hebben we dat bij jouw meteen gekregen. We belde je zondag ‘s avonds om half 10 voor advies, we waren radeloos! Je hebt ons meteen te woord gestaan en ons goed advies gegeven. We zijn er mee aan de slag gegaan, evenals de keren dat we naar je toe zijn gekomen vanuit Venlo.
Coaching met Paarden, voor mij was ‘t de eerste keer heel spannend, laat staan voor Daan zelf. Je zag hem na iedere keer opknappen als hij van je terug kwam en weer een heel verhelderend gesprek met jouw had gevoerd. Samen met jouw paard Major heeft ie veel geleerd. Daan moest nooit iets hebben van paarden, in het begin nam hij ook een afwachtende houding aan, maar al snel raakte hij heel vertrouwd met Major. Zo vertrouwd dat hij na een keer of 5, zelfs onder de hals van Major door durfde te lopen. Er is heel veel duidelijk geworden door de gesprekken die jij met hem gevoerd hebt.

Hij zit weer lekker in z’n vel en gaat na de vakantie starten op een andere school, waar hij beter begeleid gaat worden.
Daan heeft zijn zin in het leven en zijn zelfvertrouwen weer terug gevonden. Dankzij jouw professionele hulp hierbij.
Je begrijpt natuurlijk, als moeder zijnde, dat ik je daar eeuwig dankbaar voor ben!

Groetjes Esther”.

Hallo Carin,

al een lange tijd heeft onze dochter problemen op school. Haar punten daalden en ze sprak geen goed woord meer over de leraren en hun manier van les geven. Aangezien onze dochter zich moeilijk uit,is het dan ook moeilijk om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is. Gesprekken op school leverde niet zo veel op. En gaf ze daar dan ook snel aan dat alles weer goed met haar ging. Ik wist dat het niet zo was. Maar gaf haar de ruimte om het eerst zelf aan te pakken. Het ging steeds slechter met haar op school en thuis was ze niet om te genieten. Ze wou niet meer naar school, haatte alles en iedereen daar. En dit ging dag in dag uit verder. Als ouders werden we steeds meer bezorgder aangezien dit ook haar examen jaar is. Het leek erop dat ze het opgaf, totdat ze toch op een dag zelf aangaf dat ze hulp nodig had. Inmiddels had ik via een kennis over jou en je praktijk gehoord. Via internet zocht ik je op en vond jouw manier van hulp bieden bijzonder. Toch gaven wij onze dochter de keus. Via de huisarts hulp zoeken of een afspraak bij jou maken. Huisarts wordt het zei ze. Na het eerste gesprek wist ze al snel dat ze het toch liever bij jou wou proberen. Zo kwamen wij dus enkele maanden geleden in jou praktijk. Op bijna alles wat je haar vroeg kon ze nauwelijks antwoord geven. Een sobere kijk,vooral op school. Maar ook in relaties.

Het doel voor haar nu is om haar diploma te halen, dus wordt daar de focus opgelegd. Je gaf haar handige tips.

Na het gesprek mochten we kennis maken met paard Gerben. Vanaf de kant mochten wij de sessie”s bekijken. Het was voor ons bijzonder te zien hoe Gerben haarfijn antwoorden gaf op haar handelingen tijdens de sessie. Veel emotie”s kwamen vrij. Niet alleen bij onze dochter maar ook bij mij. Aangezien ik een doorgegeven patroon herkende. Naarmate de sessie”s vorderen zag ik al duidelijke veranderingen aan onze dochter. Haar boosheid is veel minder. Ze is meer gemotiveerd waardoor ze punten op school ophaalt, ze weer plezier krijgt om weer leuke dingen te ondernemen. Haar zelfvertrouwen groeit waardoor ze meer voor haarzelf opkomt.

Er komen dingen op haar pad die buiten haar comfort zone liggen. We zijn trots op haar dat ze het aandurft. Ze zit beter in haar vel en kan weer genieten van dingen. Daarvoor danken wij jou Carin en Gerben natuurlijk.

Het was een bijzondere ervaring.
Met vriendelijke groet Truus

Verrassende coach sessie….

De planning was een Coach sessie met het paard Gerben samen met een jongen van 14 jaar. Een echte puber met ADHD die al eerder met  Gerben had gewerkt.
Dit keer verliep alles heel anders. Gerben had alleen maar oog voor de moeder. Had de jongen een stukje gelopen, hij werd weer meegesleurd naar de kant waar de moeder op een bankje plaats had genomen.
Gerben gaf aan daar is aan de hand. Oke dat kan. Op mijn vraag aan de moeder is er iets waar je mee zit: “Nee er is echt niks…”.
Op de vraag of de moeder eens contact wilde maken met Gerben, dat voor heen nog nooit gebeurt was, reageerde de moeder positief.
Nadat de moeder contact had gemaakt, door te aaien.Gaf de moeder aan dat er niks qua spanning was verandert. Oke dat kan. Nadat we even geklets hadden, mocht de moeder weer contact maken met Gerben door hem te aaien en toen kwamen de emoties los die ze al die tijd wilde verbergen. De moeder wilde sterk zijn voor haar gezin, maar vergat daarbij haar eigen gevoel.
De les die Gerben gaf;”geef je emoties de ruimte en gun jezelf de tijd om alles een plek te geven”. Want wie niet goed voor zichzelf zorgt kan niet goed voor een ander zorgen.

Onze spiegel
Geweldige Major, onze spiegel….

” Mijn dochter van 7 jaar, zat niet lekker in haar vel, trok zich terug, huilde heel snel, wilde liever thuis blijven op de bank en geen enkele sport doen. Uit de eerste sessie met Carin en Major bleek al snel dat de stress van mij als moeder, het welzijn van mijn kind heeft bepaald. De drukte, gejaagdheid van mij heeft haar uit haar evenwicht gebracht. Als een gevoelig kind komen mijn moppersessies keihard aan. Ik weet dat ze gevoelig is en probeer daar nu extra rekening mee te houden.
Na de eerste keer met Major was ze zo ontzettend vrolijk, meteen erna, ze voelde zich gehoord en gezien. Ze huppelde van blijdschap.  Ze huilt nu niet meer zo snel en lijkt de rust van thuis erg nodig te hebben om de prikkels van overdag te verwerken. Nu ik dus op mezelf let, rust bewaar in huis wordt de geestkracht van haar groter. Ze houdt van dieren en door Major wil ze nu graag gaan paardrijden.

Dank je wel Carin en Major om de spiegel tussen mij en mijn dochter te houden.
Een gelukkige moeder……….. “

Een cliënt met extreme verlatingsangst, met als gevolg dat cliënt niet alleen ergens in een ruimte kon verblijven zonder paniekaanvallen.
Geweldig zoals Major het coachpaard de situatie aanvoelde en steun gaf op momenten dat het nodig was. Wat een geweldige timing liet Major zien. Cliënt was met 5 coachsessies sterk genoeg om zonder paniekaanvallen relaxed verder te kunnen gaan met het leven, zonder medicatie. Ben super trots op cliënt en mijn coachpaard Major.

Bedankje

Hoi Carin,
ik wil je even bedanken voor je goede zorgen voor onze Anna.
Op een of andere manier heeft ze veel aan het Coaching met Paarden gehad. Ik weet niet of het door jou of je paard komt.
Ik hoop dat ze je nooit meer nodig heeft, je snapt wel wat ik bedoel……
Maar mocht het wel nodig zijn dan weet ze jou weer te vinden.

Groetjes Nelly

Hier een berichtje namens onze zoon, hij vond dat ik het jou echt even moest laten weten.

Een week of 2 geleden zijn we naar een plek geweest waar ze zo’n binnenspeeltuintje hadden. Er was ook een dichte glijbaan bij. Daan kwam op een gegeven moment heel verdrietig naar ons toe: hij wilde héél graag van de glijbaan, maar hij durfde niet (bekend probleem bij hem). Met hem gepraat; wat kan er gebeuren, waar ben je bang voor, wat lijkt je er leuk aan etc. Dat leek te helpen en hij ging vol goede moed naar boven. Om vervolgens nog verdrietiger beneden te komen, want nee, hij durfde ECHT ECHT niet, maar hij wilde zóóó graag. Toen heb ik jouw stamp- en ademhalingsoefening er weer even bijgepakt en dat samen met hem gedaan. Heel zelfverzekerd ging hij terug naar boven, bovenaan de glijbaan deed hij hem zelf nog een keer en toen gleed hij supertrots naar beneden!!
Hij heeft het er nóg over: ‘Dankzij de oefening van Carin durf ik nu van de glijbaan!’.
Je snapt hoe blij hij is  (en wij ook!)

Groetjes José en Daan.

Wil je nog meer reacties op mijn blog lezen?  Klik hier….

Een vraag of wil je een afspraak maken?